Blog

Online Training en e-Coaching Tips

In 5 minuten je foto bij de Google resultaten

3 februari 2014 9:04 door

Wil je het aantal mensen dat doorklikt naar jouw website verhogen met 150%? Volg deze handleiding om je foto toe te voegen aan de Google zoekresultaten voor jouw online training site of bedrijfswebsite. Hier is een voorbeeld van wat ik bedoel:

Screenshot from 2013-12-24 14:01:02

Als iemand in Google intypt TrainerTops blog, of een andere zoekopdracht die naar deze blog leidt, dan komt mijn foto naast de zoekresultaten te staan. Er is tenminste één studie die uitwijst dat dit foefje de doorklik-ratio tot 150% kan verhogen.

Goed, mijn portret resulteert natuurlijk niet in een 150% toename, maar jij ziet er veel beter uit dan ik, dus waarom probeer je het niet? Ik bedoel, zelfs als het je doorklik-ratio niet daadwerkelijk verbetert, zullen je potentiële klanten je in ieder geval herkennen. Vooral als je trainer bent is dit bijzonder belangrijk, omdat je niet alleen je training moet verkopen maar ook jezelf.

Dus hier volgt hoe je jouw foto snel kunt toevoegen aan Googles zoekresultaten: maak een Google account aan als je er nog geen hebt; voeg een foto toe; vind je Google Plus url; plak de Google Plus url in je website; plak de url van je eigen website in je Google Plus profiel.

Okay, dit was misschien een beetje te snel. Hier volgt een stappenplan.

Stap 1: Voeg je foto toe aan je Google account

Als je nog geen Google account hebt, ga dan naar google.nl en klik op de “Inloggen” knop.

Screenshot from 2013-12-24 14:08:04

Klik op de Inloggen knop om een nieuw account aan te maken (of log in als je al een account hebt).

In het volgende scherm klik je op ‘Een account maken’ en je volgt Googles instructies op.

Screenshot from 2013-12-24 14:15:19

Klik nu op de link ‘Een account maken’

Nu zou je al snel je foto moeten kunnen toevoegen, door op “Een foto toevoegen” te klikken.

Nadat je een formulier hebt ingevuld, krijg je dit scherm te zien waar je jouw foto kunt toevoegen.

Nadat je een formulier hebt ingevuld, krijg je dit scherm te zien waar je jouw foto kunt toevoegen.

Stap 2: Plak je Google Plus url in je website

Kijk eerst wat je Google Plus url is. Ga naar google.nl, log in en klik op je eigen foto rechtsboven. Klik dan op de “Profiel weergeven” knop.

Screenshot from 2013-12-24 14:19:19

Klik op je eigen portret, klik dan op de Profiel weergeven knop.

Kopier dan uit het volgende scherm de url, minus het “/posts” gedeelte. Plak de gekopieerde url in Notepad (kladblok) of een andere tekstbewerker.

Screenshot from 2013-12-24 14:20:37

Kopieer jouw Google Plus url uit de adresbalk van je browser.

De url zou er ongeveer zo uit moeten zien:

https://plus.google.com/u/0/102755877028915392448

Nu is het tijd om de url in je eigen website aan te brengen. Er zijn twee manieren om dit voor elkaar te krijgen:

  • Bewerk de “broncode” van je site, d.w.z. de html code
  • Gebruik je blog software of een content management systeem om de url aan te brengen – ik gebruik WordPress als voorbeeld

Ik zal zo in wat meer detail ingaan op beide methoden, maar in beide gevallen moet je de url in een zogeheten “link” element stoppen:

<link rel=”author” href=”https://plus.google.com/106072584364901278079″/>

Plak jouw Google Plus url gewoon binnen de aanhalingstekens van de href om je eigen link element te maken:

<link rel=”author” href=”jouw url komt hier”/>

Wijzig de broncode

Als je toegang hebt tot de broncode van je website, kan je het link element rechtstreeks in het bestand plakken dat de header van jouw website bevat. Meestal is dit een bestand met de naam ‘header.html’ of ‘header.php’ – maar dat kan variëren. Als jouw site meerdere html bestanden gebruikt met de regel ‘<head>’ er in, dan moet je het link element in elk van die bestanden plakken.

Voeg het link element direct onder de regel met het ‘<head>’ element toe. Bijvoorbeeld:

Screenshot-from-2013-12-24-101912

Voeg het link element direct onder de regel met de tag ‘head’ toe.

Als je jouw Google Plus url hebt toegevoegd, zorg er dan voor dat alle gewijzigde bestanden worden ge-upload naar jouw website.

Verander de header van je WordPress thema

Als je software gebruikt om je website te bewerken, zou alles een beetje eenvoudiger moeten zijn. Hier gebruik ik het voorbeeld van WordPress, dat is een blogging programma.

Ga naar het /wp-admin/ gedeelte van je blog, kies dan Weergave > Bewerker. Klik vervolgens de Header template aan van jouw thema.

Screenshot from 2013-12-24 14:22:53 Voeg het link element toe direct onder de regel met de <head> tag. Vergeet niet om op de knop “Bestand bijwerken” te klikken als je klaar bent.

Als een cache plugin gebruikt, zoals WP Super Cache, vergeet dan niet om de cache te legen.

Stap 3: Geef je website op bij Google Plus

In de laatste stap geven we onze website op bij Google Plus. Ga naar je Google profiel (bijvoorbeeld door op je foto te klikken) en kies de menu-optie “Over”. Klik vervolgens onder “Links” op de “Bewerken” link.

Screenshot from 2013-12-24 14:24:39

In het kleine venstertje dat dan naar voren springt, kies je “Aangepaste link toevoegen”.

Screenshot from 2013-12-24 14:25:01

Bij Label vul je de naam van je website in. Bij URL vul je het complete adres van je website in. Klik op de ‘Opslaan’ knop en je bent klaar!

Maar ik zie mijn foto nergens!

Houd er rekening mee dat je foto misschien niet onmiddellijk bij de resultaten verschijnt. Google moet je website eerst opnieuw indexeren. Als je daar niet op wilt wachten, dan kan je Google vragen om je site nu meteen te indexeren. Hier is een handleiding Ask Google to crawl a page or site. Maar zelfs als je die volgt is het mogelijk dat Google je foto nog niet onmiddellijk toont.

Als je wilt weten of je alles goed gedaan hebt, ga dan naar http://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets en vul daar het adres (url) van je website in. Klik op de “Voorbeeld” knop en je zou je eigen foto moeten zien.

Screenshot from 2013-12-24 14:02:04

 

 

Gratis checklist!

In 5 stappen meer klanten werven met je LMS / online trainingsplatform

1 reactie
  • Onno Schuit

    Helaas lijkt het er op dat Google deze functionaliteit niet meer ondersteunt. Dus geen portret meer naast de Google zoekresultaten…

Gratis checklist!

Vul het formulier in en ontvang de gratis checklist met 5 stappen om meer klanten te werven met je online trainingsplatform!

Naam:
E-mail: *