Blog

Online Training en e-Coaching Tips

10 Dingen die alle trainers moeten mijden als de pest

16 november 2015 9:04 door

Omwille van je trainees, je bedrijf en uiteindelijk jezelf, moet je de volgende 10 zaken mijden als de pest:

Photo credit: Andrej Chudy, published under CC.

Foto credits: Andrej Chudy, published under CC.

 1. Rooster geen hele werkweek in. Geen enkel bedrijf gaat z’n medewerkers een hele week van het werk afhouden. Verdeel de training over een maand of zelfs twee maanden als het moet.
 2. Laat je niet overhalen om een driedaagse training in één dag te proppen. Om precies dezelfde reden als bovengenoemd, oefent het management soms druk op je uit om de training te verkorten. Geef niet toe aan die druk! Stel dezelfde oplossing voor als net genoemd, namelijk de training over meerdere weken uitsmeren, of laat je deelnemers een deel van de voorbereiding online doen, met een online trainingsplatform (e.g. een elo / lms).
 3. Denk nooit dat deelnemers jou niks te leren hebben. Een participant kan meer weten over een bepaald onderwerp dan jij. Vraag de deelnemer in dat geval iets als “Okay David, wat is jouw mening over dit onderwerp?” Grijp deze gelegenheid ook aan om wat interactie in de groep te creëren: “Heeft iemand nog andere vragen voor David?”(Er van uitgaande dat David open staat voor dat soort dingen.)
 4. Deze zou een compleet open deur moeten zijn voor alle trainers, maar voor alle zekerheid: Herhaal niet gewoon het boek. Pas in plaats daarvan je presentatie aan aan de behoeften van je klant – en de live reacties van je deelnemers! Betrek ze er bij door ze te vragen naar hun eigen ervaringen. Bekijk hoe jouw training toegepast kan worden op de werkvloer – hun werkvloer. Kortom: geef minder instructies, faciliteer meer.
 5. Vermijd de randen van de werkweek bij het inroosteren. Maandagochtenden en vrijdagmiddagen zijn waarschijnlijk niet de beste tijdstippen van de week voor je training. Op maandag zijn veel mensen mentaal nog ergens anders. Op vrijdag kijken ze al uit naar het weekend.

  Photo credit: Rowan Heuvel, published under CC.

  Foto credits: Rowan Heuvel, published under CC.

 6. Kleed je niet te informeel – of te formeel. Probeer op voorhand uit te vinden wat voor vlees je in de kuip hebt en pas je kledingstijl aan aan je publiek.
 7. Vermijd teveel zit-tijd. Zorg dat iedereen af en toe van z’n stoel afkomt om de betrokkenheid vast te houden.
 8. Isoleer de deelnemers niet van elkaar. Voor veel professionals is een training de ideale kans om te netwerken. Help ze een beetje door iedereen zichzelf te laten voorstellen. Of laat iederen z’n profiel bewerken en een portret uploaden in je online trainingsplatform, voor aanvang van de trainingssessie.
 9. Maak het niet te laat. Houd een beetje tijd over aan het einde van de trainingssessie voor discussie en koffie en thee of een drankje.
 10. Kom niet onvoorbereid. Je hoeft niet vooraf iedere grap in te studeren, maar deelnemers hebben het snel in de gaten als je teveel improviseert.

 Deel deze blogpost: LinkedIn, Twitter, Facebook, or Google+.

 

Gratis checklist!

In 5 stappen meer klanten werven met je LMS / online trainingsplatform

Geef reactie
Gratis checklist!

Vul het formulier in en ontvang de gratis checklist met 5 stappen om meer klanten te werven met je online trainingsplatform!

Naam:
E-mail: *