Blog

Online Training en e-Coaching Tips

Creëer je eigen trainingskansen in exotische buitenlanden

3 augustus 2015 9:04 door
Tropical Beach

Foto credits: PublicDomainPictures, published under CC

Tenzij je als trainer werkt voor een grote multinational krijg je waarschijnlijk nooit de kans om de wereld over te reizen.

Maar waarom zou je niet je eigen trainingskansen creëren in exotische landen? Internet en budget vliegmaatschappijen hebben het makkelijker dan ooit gemaakt om in andere landen rond te reizen en te werken. Bel gewoon je LinkedIn en Facebook kennissen via Skype (zodat je geen internationale gesprekskosten hoeft te betalen) en vraag ze om een referentie.

Hier zijn 5 richtlijnen om je horizon te verruimen.

  • Verkoop geen ijs aan Eskimo’s – probeer niet in een verzadigde markt te concurreren die al voorzien is van alle noodzakelijke training. Dat er veel vraag bestaat naar je trainingsvaardigheden in je thuismarkt wil niet zeggen dat dit in het buitenland ook zo is. Doe je marktonderzoek. Ga op zoek naar getallen voor de lokale markt.
  • Vermijd directe concurrentie met de lokale trainers – je spreekt de taal niet, je kent de gewoonten niet, dus je verliest altijd. Je moet iets unieks meebrengen.
  • Maak gebruik van je sterke punten. Misschien heb je bijvoorbeeld diepgaande kennis over een bepaalde markt in je vaderland waar buitenlandse fabrikanten in geïnteresseerd zijn. Dan train je dus salesmensen van de buitenlandse fabrikanten in de lokale gebruiken en zakelijke wetgeving in jouw land. In marketingtaal: je bent op zoek naar een unique selling proposition in de markt van jouw doelgroep.

    Sea Gulls

    Foto credits: Oliver Berghold, published under CC

  • Richt je inspanningen op de meest veelbelovende markt. Wees specifiek: het trainen van Chinese tour operators die bestemmingen in Nederland aanbieden is beter dan “medewerkers in de Chinese toeristenbranche trainen”. De reden is dat je jouw idee sneller kan testen, meer relevantie referenties kunt verzamelen (die elkaar informeren over de kansen die jij hen biedt), en dat je jouw ervaring kunt hergebruiken bij soortgelijke klanten.
  • Begin met het verkopen van je trainingsdiensten vanuit je huis. Er is geen reden om te wachten totdat je feitelijk in het buitenland bent. Neem de telefoon en gebruik LinkedIn of Facebook om in contact te komen met beslissers in jouw markt.
Alona Beach, Bohol

Foto credits: Wikipedia, published under CC

Als je van reizen om het reizen houdt, overweeg dan om je training compleet online te doen, via webinars, Skype conferenties en  online trainingsplatformen (elektronische leeromgevingen). Volg het voorbeeld van de digitale nomaden (kijk maar ‘s wat de jongens van  tropicalMBA doen) en bouw een locatie-onafhankelijke trainingsbusiness.

Dit betekent in de kern dat je al je werk online doet, voorzien van alle comfort op je hotelkamer – of met je laptop op een schitterend tropisch strand.

Deel deze blogpost: LinkedInTwitterFacebook, of Google+.

 

 

Gratis checklist!

In 5 stappen meer klanten werven met je LMS / online trainingsplatform

Geef reactie
Gratis checklist!

Vul het formulier in en ontvang de gratis checklist met 5 stappen om meer klanten te werven met je online trainingsplatform!

Naam:
E-mail: *