Blog

Online Training en e-Coaching Tips

Ben je nog steeds getrouwd met PowerPoint?

6 januari 2015 9:02 door
Fossil Sitting In Sun Light

Foto door: A Guy Taking Pictures, gepubliceerd onder CC

Trainers gaan vertellen dat ze PowerPoint moeten dumpen is vergelijkbaar met een pas getrouwd stel vertellen dat ze niet bij elkaar passen. Laten we eens kijken wat trainers te zeggen hebben over PowerPoint in een LinkedIn discussie van een paar maanden terug:

PPT is de lingua franca van bedrijfscommunicatie

Het is het hulpmiddel van trainers of sprekers

Ik kan me mijn leven niet zonder voorstellen

En toch is er geen gebrek aan denigrerende woorden:

 Ik denk altijd aan ‘Death by Powerpoint’

Het lijkt erop dat het een kwestie is van “kan niet met, maar ook niet zonder jou”.

Maar als je zo dol bent op het ondersteunen van je training met ‘slides’, zou je op z’n minst eens een blik moeten werpen op een aantal van de alternatieven voor PowerPoint. Dan kan je daarna een geïnformeerde beslissing nemen of je getrouwd wilt blijven met PowerPoint.

Prezi

Homotelus bromidensis fossil trilobites

Foto door: James St. John, gepubliceerd onder CC

Prezi.com biedt cloud opslag en samenwerkingsmogelijkheden. Wat houdt dat in? Nou, je presentaties (Prezi wil ze geen slides noemen) worden bewaard op Prezis computers. Of offline, op je eigen computer, als je daarvoor kiest. In beide gevallen hoef je je geen zorgen te maken over reservekopieën, die maakt Prezi voor je. Je hebt overal toegang tot je presentaties – met een gebruikersaccount – via je browser en je kunt ze op ongeveer dezelfde manier delen: via een link.

Google Drive’s Presentation

Google Drive’s Presentation is helemaal gratis. Het wordt voor je gehost door Google (dus je krijgt automatische reservekopieën) en het biedt samenwerkingsmogelijkheden (inclusief delen en commentaren toevoegen) zonder dat je er iets extra’s voor hoeft te doen.

De deel- en commentaaropties bieden interessante interactieve mogelijkheden, zoals je trainees uitnodigen om ter plekke commentaar te geven, of achteraf.

PowerPoint Online

tubular bells

Fotoe door: Mike Beauregard, gepubliceerd onder CC

Ja, het is nog steeds PowerPoint, maar nu is het online, wat inhoudt dat je kan delen en samenwerken. Dit klinkt als de ideale oplossing voor alle trainers die dat goeie ouwe PowerPoint willen blijven gebruiken, maar op een nieuwe manier.

En tot slot een paar wijze afscheidswoorden van een van de deelnemers aan de LinkedIn discussie.

PPT is gewoon een stuk gereedschap. Kan veel goed doen, en veel kwaad. Zoals ieder ander gereedschap moeten het bij de onderhavige taak passen.

 

Bron

PowerPoint – a Learning aid or a barrier

NB: dit is een besloten groep (uitsluitend voor leden), wat ook de reden is dat ik de namen van de bovengenoemde trainers heb weggelaten.

Gratis checklist!

In 5 stappen meer klanten werven met je LMS / online trainingsplatform

Geef reactie
Gratis checklist!

Vul het formulier in en ontvang de gratis checklist met 5 stappen om meer klanten te werven met je online trainingsplatform!

Naam:
E-mail: *